Välkommen!

Jag som skriver heter Erika (25) och bor i Örebro med min Magnus (30) och vår son Wille (1). Just nu studerar jag till sjuksköterska på Örebro Universitet samtidigt som jag jobbar som croupier på lite olika krogar runt om i stan.

I denna blogg kommer du få läsa om allt livet har att erbjuda. Jag skriver naket och ärligt om det jag finner intressant och det kan vara allt från bebisbajs till livets största frågor. Hoppas ni kommer trivas!!

Ställ gärna en Fråga!

Besök

Följ gärna bloggen!

Blog Archive

Gillar du att tävla?

Om du tycker om tävlingar så finns det en sida som är fullproppad med tävlingar på nätet som du borde titta in på. Där finns även alla tävlingar som jag anordnar samlat. Så håll dig uppdaterad för att vinna fina priser :) Klicka på bilden.

Blog Archive

Använder Blogger.
onsdag 14 december 2011

Marinerade kycklingspett med chilipasta och rucola


Ingredienser
Fullkorns Spagetti.............................2 dl. 140 g
Röd Chili.....................................................1 st
Skivad Vitlök........................................2 klyftor
Rucolasallad.............................................100 g
Grönsaksfond.............................................1 tsk
 Matlagningsgrädde, max 4%.........................1 dl
Kycklingfiléer............................................700 g
Balsamicovinäger......................................3 msk
Olivolja......................................................3 tsk
Farin eller Muscovadosocker....................1 msk
Blötlagda grillspett..............................................

Så här gör du

Blanda vinäger, 2 tsk olja samt socker till marinaden. Skär kycklingfiléerna i strimlor, fyra bitar på längden. Lägg den i en skål, häll över marinaden och låt dra i kylen 30 min. Trä sedan upp kycklingen på spett, krydda med salt och peppar. Koka pastan enligt förpackningen och låt den svalna. Kärna ur och skiva chilin tunt. Fräs vitlök och chili långsamt i 1 tsk olja, späd med grädde och fond. Vänd i pasta och rucola, smaka av med salt och svartpeppar. Grilla spetten några min på varje sida. Lägg upp på fat och servera med pastan.

Tips: Om man vill ha ett milt tillbehör till spetten så byt ut chilin mot soltorkade tomater och basilika!

4 portioner
Ca 45 minuter
9 pro points per portion!

0 kommentarer: